Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Geenaffichegevonden.png

TitelWaarom is het stil in de stad?
ProducentStichting Urban Myth
Co-productie metJeugdtheater De Krakeling, STIP theaterproducties
DisciplineToneel
OnderwerpJeugdtheater
Premièredatum19 september 2020
Seizoen2020/2021
LocatieJeugdtheater De Krakeling, Amsterdam
OpmerkingenDeze productie is vanwege de maatregelen rond de COVID-19 pandemie in première gegaan voor een lagere zaalcapaciteit.
ProductierecordCatalogus Theatercollectie
TheaterCollectieSelectieJa

Waarom is het stil in de stad? is een voorstelling van Stichting Urban Myth. Zij brengen veelal onvertelde verhalen naar het podium, en kiezen daarbij voor nieuwe invalshoeken op de gedeelde Nederlandse geschiedenis, die aanzetten tot een gezamenlijk nadenken over identiteit.

Verhaal

De straten zijn leeg, op de pleinen is het stil en alle kinderen zijn thuis, hoewel het geen vakantie is. Volwassenen zijn bezorgd want er is iets aan de hand wat nog niet eerder in Nederland is voorgekomen. Een tot nu toe onbekend virus zet het hele leven op zijn kop. De scholen zijn dicht, je kunt niet met vrienden afspreken en je opa en oma heb je al weken niet meer gezien. Dit soort verhalen ken je uit spannende boeken en films, alleen is dit geen film, dit is het echte leven.

Context

In maart 2020 werd de wereld getroffen door de Covid-19 pandemie (corona). Dit is een werkvoorstelling over deze periode vanuit het oogpunt van kinderen.

De voorstelling is geïnspireerd op het boek "De Pest" van Albert Camus.

Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:




    Rolverdeling en uitvoerenden

    NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.


        Overige betrokkenen

        Licht- en geluidtechniek: Jamie Barson (tot en met 14 oktober) Tycho van Iwaarden (vanaf 15 oktober)

        Trailer

        Zie ook


        Bronnen