Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Verhaal

Familievoorstelling gebaseerd op het wereldberoemde 'Jungle Book' van Rudyard Kipling over het mensenkind Mowgli die opgevoed wordt door een groep wolven en uitgroeit tot 'Heer van de Jungle'. In deze wildernis zien we de gevaarlijke tijger Shere Khan, de vrolijke beer Baloe en de zwarte panter Bagheera, Mowgli’s leermeesters. Ook maken we kennis met krijsende apen, woest dansende olifanten, de indrukwekkende roedel grijze wolven en natuurlijk Kaa, de reusachtige en wijze python. Voor één ding hebben ze een heilig ontzag: de wetten van de jungle.

Het adembenemende verhaal van Mowgli wordt verteld door een groot ensemble dat bestaat uit 10 dansers van ISH, de 9-koppige band Jungle By Night en de rapper Gikkels (Gideon Everduim).

Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:





Rolverdeling en uitvoerenden

NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.

Thomas Krikken – Mowgli
Dietrich Pott – Shere Khan de tijger - Aap
Carl Refos – Baloe de beer
Gil The Grid– Bagheera de panter - Hert
Arnold Put– Akela, het hoofd van de wolven - Aap - Lichaam Kaa
Sarada Sarita Keilman – Kaa de slang - Moederwolf - Messua
Tyrone Menig – Hoofdaap - Vaderwolf - Buldeo
Denden Karadeniz– Grijshaar, broederwolf - Rikki Tikki de mangoest - Aap
Raquel Tijsterman – Withaar, zusterwolf - Hathi de olifant - Aap - Lichaam Kaa
Lars de Vos – Chil de Wouw (alterego) - Lichaam Kaa


      Bronnen